Veel gestelde vragen

Met welke apparatuur neemt Younique Film op?

Bij Younique Film gebruik ik uitsluitend hoge kwaliteit cameras. Ik maak gebruik van de C100 MARKII camera en de CANON XC-10. Maar ook neem ik andere apparatuur mee zoals een Ronin, GoPro, BlackMagic Cinema Camera en Drone.

Veel videograven filmen met een DSLR (spiegelreflex), is dat beter?

Tegenwoordig zijn camera’s niet slechter of beter. Elke camera heeft wel zijn voor- en nadelen. Een DSLR zoals de Canon 7D en 5D zijn van oorsprong spiegelreflexcamera’s, deze zijn dus gebaseerd op het maken van professionele foto’s. Met deze camera’s is het tevens mogelijk om video opnamens te maken, door het gebruik van lenzen krijg je bij deze camera’s een mooi filmisch beeld en een mooi scherpte/diepte. Ander voordeel is dat deze klein zijn en licht.

Nadeel van deze camera’s is dat deze maar 12 minuten aan een stuk kunnen opnemen. Veel videograven die met DSLR’s werken bieden korte montages aan.

Bij gebruik van dit soort camera’s is het belangrijk bij de videograaf na te vragen of er gebruikt wordt gemaakt van extra’s zoals externe opnamen apparatuur en schouderrigs, omdat deze relatief kleine camera’s lastig zijn te stabaliseren.

En audio?

Voor de audio heb ik een Sennheiser AVX wireless systeem. Deze wireless microfoon maakt het mogelijk dat deze nooit overstuurd kan raken.

Als jullie op HD filmen, is Blu-ray dan ook mogelijk?

Jazeker! Het is zelfs mogelijk om uw bruidsclip en/of film op een speciale Younique Film USB stick te krijgen

Jij produceert ook muziekvideos? maar muziekvideo’s en Bruidsfilms, is dat niet juist het tegenovergestelde?

Muziek is gevoel en emotie en datzelfde gebruik je ook bij het maken van bruidsfilms. Een bruidsfilm moet interessant en boeiend zijn en hierdoor de aandacht van de kijkers vasthouden. Wij verkopen dan ook geen bruiloftregistratie maar emotie.

Color grading (kleurbewerking van de film) en nabewerkingen, is dit altijd nodig?

Een bruidsfilm verdient een 5-sterren behandeling en daarom is color grading en nabewerking zoals color correcties bij mij een must. Het kan shots drastisch veranderen in een altijd positieve manier ipv dat je het ruwmateriaal direct uit de camera gebruikt.

Waarom moet ik nog een videograaf inhuren, ik heb al een fotograaf!

Fotografie is statisch, videografie is dynamisch. Video leeft en geeft een beter beeld van de bruidsdag. Foto’s zijn mooi, maar geeft toch een levenloos beeld, onze ervaring leert dat vele bruidsparen de bruidsfilm vaker bekijken dan de bruidsfoto’s. Ons advies is om, als het budget het toelaat, een combinatie te maken van foto- en videograaf. Een bruidsfilm geproduceerd door Younique Film is een onbetaalbare investering van jullie speciale dag. Ik spendeer veel tijd en toewijding in het visualiseren van jullie eindproduct waardoor deze na 6 maanden, 2 jaar of zelfs 10 tot 20 jaar, nog steeds een zeer waardevol en emotioneel bezit zal zijn.

Daarnaast kunnen wij ook een bruidsclip maken, een soort ‚highlight’ clip van de dag. U ontvangt dan een 3-5 minuten durende filmclip met daarin de hoogte punten van uw dag, enkele van deze voorbeelden kunt u op de website bekijken. Deze bruidsclip kunt u gemakkelijk delen met uw vrienden, familie en kennissen via een sociaal netwerk dmv door ons gekochte licenties.

Waarom zouden wij Younique Film inhuren?

Younique Film levert een exclusieve bruidsfilm van hoge kwaliteit en creativiteit. Ik maak fulltime bruidsfilms, ben jong, flexibel en creatief. Ik bezorg jullie geen extra stress op de dag en zorg dat ik ongemerkt alle details kan opnemen. Door de know-how in het maken van muziekvideoclips weet ik veel uren filmmateriaal indrukwekkend samen te vatten in een spetterende montage die blijft boeien! Keer op keer!

Hoe boeken wij Younique Film?

Voordat je boekt, is het verstandig te checken of jullie trouwdatum bij mij nog vrij is. Ik moet geregeld bruidsparen teleurstellen die te laat boeken en waarbij hun trouwdatum al geboekt is of ik heb een andere opdracht. Je kunt bij mij vrijblijvend een optie krijgen op jullie trouwdatum. Bij boeken vragen ik een 15% aanbetaling. Dat is voor mij en voor u een zekerheid dat ik die dag ook kom filmen.

Wanneer is een trouwfilm of/en trouwclip klaar?

Gemiddeld 2-5 weken. Het montage proces is tijdrovend, immers alle beelden die gebruikt worden moeten handmatig worden gekleurd. Bovendien spendeer ik veel tijd in de controle van de trouwfilm. De trouwclip kan wel eens 2-3 dagen na de bruiloft klaar zijn. Met de trouwclip wil ik altijd zsm mee aan de slag omdat dan de beelden van die dag nog vers in min geheugen zitten.

Is spreidend betalen ook mogelijk?

Ja! Ik begrijp maar al te goed dat een bruiloft veel kosten met zich meedraagt. Je betaald dan in 3 termijnen. Onderling kunnen we afspreken wanneer.

Zijn er ergens verborgen kosten?

Bij het vooraf boeken van Younique Film zal ik een offerte opmaken, waarbij de totale kosten worden genoemd. Alle voorwaarden aan de prijzen staan tevens vermeld op de pagina ‘tarieven’

Als ik zou kiezen voor 8 of 13 uur filmen, waar beginnen deze uren dan?

De uren zijn door het bruidspaar zelf in te delen. Neem je bijvoorbeeld 8 uur en je wil dat ik om 10.00 uur begin, dan kun je vanaf die tijd de 8 uur beginnen te tellen. Dus dan zou je uitkomen tot 18.00 uur.

Wij denken aan 12 uur filmen, maar wat als iets uitloopt zoals het aansnijden van de taart of de openingsdans?

Dat is geen probleem. Ik ben flexibel! Een 10 minuten of 20 minuten is prima. Bij een vol uur moet ik dit wel in rekening brengen.

Younique Film heeft mooie DVD bruidsmappen, moet je die er meteen bijbestellen?

Nee! Je kan ervoor kiezen om meteen een DVD bruidsmap bij je boeking te bestellen, hierdoor ontvang je dan ook meteen je bruidsfilm in je gekozen bruidsmap. Maar dit is niet verplicht. Je kan een DVD bruidsmap natuurlijk nog altijd nabestellen wanneer dat jullie uitkomt.

Hoever moet ik van te voren boeken?

Dat is moeilijk te zeggen. Data kunnen nog open staan zelfs 2-3 weken voordat je gaat trouwen en je Younique Film daarvoor wil boeken. Maar ik krijg ook boekingen 1 jaar en zelfs 2 jaar van te voren. Vaste regel is: op tijd boeken is altijd het verstandigste om teleurstellingen te voorkomen.